Ρεπάνης, Γιαννακάκη & Ντουνιάς στην «Αστροφεγγιά»

(VIDEO) Με την ισχυρή προσθήκη του Γιάννη Ντουνιά το ήδη καταξιωμένο στέκι στα Κάτω Πατήσια συνεχίζει να διασκεδάζει τους λάτρεις του καλού λαϊκού τραγουδιού…

Ο Αντώνης Ρεπάνης κλείνει σχεδόν δύο δεκαετίες συνεχόμενης παρουσίας στην «Αστροφεγγιά» έχοντας γράψει σελίδες δόξας στην νυχτερινή διασκέδαση. Δε νομίζω να υπάρχει άλλο αντίστοιχο προηγούμενο στη νύχτα σε όλους τους τύπους και τα είδη διασκέδασης. Αναφερόμαστε άλλωστε σε έναν πηγαίο κιθαρίστα, συνθέτη και ερμηνευτή με σπουδαία προίκα στο ενεργητικό του. Δημιουργίες του απέδωσαν οι Στράτος Διονυσίου (Ο παλιατζής, Αγάπη μου επικίνδυνη, Τ’ αγκάθια της καρδιάς σου, Χτες το βράδυ στην ταβέρνα κ.ά.), Πάνος Γαβαλάς (Που να γυρνάς, Έτσι είναι πάντα μ’ ένα αντίο κ.ά), Γιώργος Μαργαρίτης (Μα τι λέω, Είσαι το κάτι άλλο, Τα ξενύχτια και η άσωτη ζωή μου κ.ά.), Πίτσα Παπαδοπούλου (Θυσιάστηκα, Πωλούνται όνειρα κ.ά) Λευτέρης Μυτιληναίος (ποια είσαι εσύ) και βέβαια ο ίδιος ο Ρεπάνης (Η διπρόσωπη, Μα είναι η σκέψη μου τρελή, Ανοίχτε πόρτες τ’ ουρανού κ.ά). Επίσης ο Ρεπάνης απέδωσε δημιουργίες και άλλων αναγνωρισμένων συνθετών (Γιατί γλυκιά μου κλαις, Ανεβαίνω σκαλοπάτια, Στο παλιό το μονοπάτι κ.ά)

Η Έλενα Γιαννακάκη είναι μια προικισμένη ερμηνεύτρια με μεγάλη θητεία στο πάλκο και δυνατές συνεργασίες, που δισκογραφικά έδρεψε δάφνες σε επανεκτελέσεις του κλασικού λαϊκού αλλά και με προσωπικές επιτυχίες στο συναισθηματικό ρεπερτόριο (Καληνύχτα σε λατρεύω).

Ο Γιάννης Ντουνιάς για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες έχει γράψει με τη σειρά του το δικό του κεφάλαιο στο βιβλίο του λαϊκού τραγουδιού με συμπράξεις πρώτης γραμμής και δισκογραφία αξιώσεων με Καραμπεσίνη, Καρανικόλα, Βασίλη Βασιλειάδη, Νικολόπουλο, Πυθαγόρα, Ρεπάνη, Καμπουρίδη, Βασίλη Παπαδόπουλο, Χρυσοβέργη, Γιατρά, Κορακάκη αλλά και Γιάννη Μαρκόπουλο (Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν, Του άντρα του πολλά βαρύ, Έμπαινε Γιώργο έμπαινε, Το κρασί είναι γιατρός μου, Άστατη κι αναντικατάστατη, Αδιόρθωτη, Να σε ζηλεύω πιο καλά, Γλυκοχαράματα κ.ά). Μαζί τους η τραγουδίστρια Γεωργία Διακομή, ο ερμηνευτής και κιθαρίστας Νίκος Τάγκας και μια πλήρης ορχήστρα στην οποία ηγείται ο μπουζουκίστας Δημήτρης Αλεξίου. Άψογο, φιλικό περιβάλλον, ρεπερτόριο ψαγμένο έξω από τα τετριμμένα και γλέντια μέχρι πρωίας.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο | Τιμές: Κρασί από € 30, φιάλη ουίσκι € 90 (κομπλέ).

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates