Σάν Σήμερα
Γεννήθηκε ο Κώστας Τουρνάς (1949)
Γεννήθηκε ο Κώστας Τουρνάς (1949)
TOYRNAS
Εμπνευσμένος τραγουδοποιός (συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας, ερμηνευτής) με δική του προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Άφησε έντονα χνάρια με το συγκρότημα των POLL (Τουρνάς, Ουίλιαμς, Λογαρίδης, Κώστας Παπαϊωάννου) στις αρχές του '70 με τραγούδια ύμνους των νέων της εποχής εκείνης και όχι μόνο («Άνθρωπε αγάπα», «Έλα Ήλιε μου» κ.ά.). Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ξεκινά την προσωπική του καριέρα με το εντυπωσιακό ντεμπούτο άλμπουμ του «Απέραντα Χωράφια» (1972).

Η συνέχεια είναι ανάλογη με δίσκους που στιχουργικά και μελωδικά ανοίγουν δρόμους στο μοντέρνο τραγούδι και σημειώνουν πλατιά ανταπόκριση: «Αστρόνειρα», «Κυρίες & Κύριοι», «Λευκά Φτερά», «Επί Γης Ειρήνη», «Στο Σινεμά», «Τρωικός Πόλεμος», «UFO», «Αγαπημένη», «Η Πρόβα», «Τώρα», «Λίγη Αμαρτία», «Υπερβολές», «Tora Tora Tora», «Κλισέ», «Παιχνίδι», «Αλητείες» κ.ά. Μέσα από αυτά θα προκύψουν –εκτός από τα ομώνυμα- δυνατές επιτυχίες: «Μη της το πεις», «Όπου φυσάει ο άνεμος», «Αν ο έρωτας ζει», «Όμορφη», «Δεν το ξανακάνω σε autobianchi» κ.ά.

Παράλληλα δημιουργίες του θα ερμηνεύσουν η Ελπίδα «Στη ντισκοτέκ», η Χριστιάνα «Τι να μας κάνει η νύχτα», ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Γιάννης Κότσιρας «Το ροκ το ελληνικό» κ.ά.

Παραμένει ενεργός και αειθαλής.

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!