Σάν Σήμερα
Γεννήθηκε ο Demetrio Stratos (1945)
Γεννήθηκε ο Demetrio Stratos (1945)
dimitriosstratosΟ Ευστράτιος Δημητρίου ή Demetrio Stratos ήταν Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, πολυοργανίστας & μουσικός ερευνητής.
Υπήρξε συνιδρυτής και τραγουδιστής του ιταλικού progressive rock, jazz fusion μουσικού συγκροτήματος AreA - International POPular Group, γνωστότερων ως Area ή AreA, το οποίο θεωρείται ένα εκ των σημαντικότερων και δημοφιλέστερων στην Ιταλία.

Ο Demetrio Stratos σπούδασε πιάνο και ακορντεόν στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και την Αγγλική γλώσσα στο British Boys School. Η ελληνορθόδοξη θρησκευτική πίστη της οικογένειάς του συνέβαλε στην πρώιμη γνωριμία του με την Βυζαντινή μουσική, ενώ στα ακούσματά του επίσης περιλαμβάνεται η παραδοσιακή Αραβική και η, εν τη γενέσει, Rock & Roll δισκογραφία• ένα ετερόκλητο φάσμα μουσικών ειδών, το οποίο απαντάται και επέδρασε χαρακτηριστικά στο σύνολο του καλλιτεχνικού του έργου.

Το 1977, οι φωνητικές του ικανότητες έγιναν αντικείμενο έρευνας του καθηγητή Franco Ferrero, του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, σε ντοκιμαντέρ, το αποτέλεσμα της οποίας κατέληξε σε δύο επιστημονικές εκδόσεις και σε ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Suonare la voce».

Πέθανε στη Νέα Υόρκη, στις 13 Ιουνίου 1979.

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!