Σάν Σήμερα
Έφυγε η Αλίκη Βουγιουκλάκη (1996)
Έφυγε η Αλίκη Βουγιουκλάκη (1996)
BOYGIOYKLAKH
Προικισμένη ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Με το μπρίο, τη λάμψη, την τσαχπινιά, την εργατικότητά της και φυσικά το χάρισμα της επικοινωνίας που διέθετε ανακηρύχτηκε ως «εθνική σταρ».
Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι.

Το 1952 πέτυχε στις εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και σύντομα  πριν ακόμα τελειώσει τις σπουδές της έδωσε το παρόν στο σανίδι αλλά και τη μεγάλη οθόνη όπου και έδρεψε δάφνες.

Στα έργα όπου πρωταγωνιστούσε σημαντικό ρόλο έπαιζε και το τραγούδι όπου και στον τομέα αυτό η Βουγιουκλάκη ήταν πειστική. Ερμήνευσε κορυφαίους δημιουργούς (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Καπνίση, Μωράκη, Σακελλάριο,  Γκάτσο, Κατσαρό, Ξαρχάκο, Μαρκόπουλο, Μαμαγκάκη, Γκούφα, Χριστοδούλου, Πυθαγόρα, Λ. Παπαδόπουλο, Ζαμπέτα, Λοΐζο, Μούτση, Χατζηνάσιο, Κραουνάκη κ.ά.) σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες (Βαρκαρόλα, Έχω ένα μυστικό, Η αγάπη θέλει δύο, Υπομονή, Σήκω χόρεψε συρτάκι, Η Κυριακή, Θάλασσα πλατιά, Ο γλάρος, Ρίκοκο, Πόσο σ’ αγαπώ, Το γκρίζο γατί, Ξημερώνει, Ο αμαξάς κ.ά.)

Η συνύπαρξή της με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ στα κινηματογραφικά πλατό και ο γάμος τους το Γενάρη του 1965 «γέννησε» το διασημότερο ζευγάρι στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και του.  Ο γάμος τους έσβησε σχετικά γρήγορα αλλά επισήμως έληξε στις 4 Ιουλίου του 1979.

Η Βουγιουκλάκη έφυγε νωρίς ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο. Μέχρι και λίγο πριν το φινάλε παρέμενε στις «επάλξεις». 

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!