Σάν Σήμερα
Γεννήθηκε ο Μάνος Ξυδούς (1953)
Γεννήθηκε ο Μάνος Ξυδούς (1953)
MANOS XYDOYS
Μουσικός παραγωγός, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής. Έγινε κυρίως γνωστός από τη συμμετοχή του στους Πυξ Λαξ.

Εργάστηκε ως DJ και στη συνέχεια στη δισκογραφική εταιρία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ ως πωλητής και αργότερα ως Marketing Director. Υπήρξε παραγωγός σε αρκετούς δίσκους Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως για παράδειγμα στις Μουσικές Ταξιαρχίες (1982) του Τζίμη Πανούση, αλλά και συνεργάστηκε με το Νίκο Νομικό, το Γιώργο Νταλάρα, το Δημήτρη Μητροπάνο, τον Πάνο Κατσιμίχα, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Λάκη Παπαδόπουλο, το Γιάννη Κούτρα, το Μανώλη Λιδάκη, το Νίκο Πορτοκάλογλου, το Γιάννη Γιοκαρίνη, το Βασίλη Καρρά, το Μίλτο Πασχαλίδη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το Γιάννη Χαρούλη και άλλους.

Ήταν ο ιθύνων νους κάποιων συνεργασιών Ελλήνων μουσικών με δημοφιλείς ξένους καλλιτέχνες, όπως εκείνης του Μιχάλη Ρακιντζή με τον Ian Gillan των Deep Purple το 1992 (έχοντας άλλωστε αναλάβει την παραγωγή εκείνου του δίσκου), αλλά και των Πυξ Λαξ με τους Eric Budron των Animals, Gordon Gano των Violent Femmes, Marc Almond των Soft Cell, και Steve Wynn.

Μετά την διάλυση των Πυξ Λαξ ακολούθησε ξεχωριστή δισκογραφική πορεία, έχοντας έξι προσωπικούς δίσκους, στους οποίους συνεργάστηκε με τον Πάνο Κατσιμίχα, αλλά και με νέους καλλιτέχνες βοηθώντας τους στα πρώτα τους βήματα. 

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!