Σάν Σήμερα
Έφυγε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης (2011)
Έφυγε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης (2011)
IAKOBOS KAMPANELLHS
Προσωπικότητα των τεχνών και του τραγουδιού με εργογραφία που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή και εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη,

κλασική και διαχρονική. Τόσο ως θεατρικός συγγραφέας όσο και ως σεναριογράφος αλλά και δημοσιογράφος άφησε ανεξίτηλο στίγμα εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής.

Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητές του προέκυψαν αξεπέραστα τραγούδια, τα περισσότερα μέσα από ολοκληρωμένα έργα, που έδωσαν τις κατάλληλες αφορμές για να αναδειχθεί ο μελωδικός πλούτος των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου -η ιστορική Αγία Τριάδα του πραγματικού έντεχνου τραγουδιού- Νίκου Μαμαγκάκη και άλλων άξιων συμπορευτών τους. Πέρα από έργα στάμπες, όπως τα Μαουτχάουζεν, Το Μεγάλο Μας Τσίρκο, νομίζω πως η μοναδικότητα και πρωτοπορία του Καμπανέλλη δεν έχει αναδειχθεί στο μουσικό και γενικότερα στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, στο βαθμό και το εύρος που του αναλογεί. Αυτό ίσως οφείλεται στη σεμνότητα και το διακριτικό, υποδόρροιο τρόπο, που ο ίδιος διαχειρίστηκε τη συγκομιδή, τη σπορά και την αναγνωρισημότητά του.

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!