Σάν Σήμερα
Γεννήθηκε ο Αντώνης Μιτζέλος
Γεννήθηκε ο Αντώνης Μιτζέλος
MITZELOS
Ο συνθέτης, κιθαρίστας και ενορχηστρωτής Αντώνης Μιτζέλος γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε να παίζει μουσική επαγγελματικά το 1977 με μικρές μπάντες.

Το 1979 μαζί με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα δημιουργούν τους P.L.G. band, που αργότερα μετονομάζονται σε Τερμίτες. Κυκλοφορούν συνολικά 12 άλμπουμ σε διάστημα 10 χρόνων, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα στον χώρο του Ελληνικού τραγουδιού. Διαλύονται το 1988 και ο Aντώνης Μιτζέλος αρχίζει τη Solo καριέρα του το 1999. Έκτοτε, πραγματοποίησε αμέτρητες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, πάρα πολλές συνεργασίες με Έλληνες & ξένους καλλιτέχνες και συνθέσεις του έχουν ερμηνεύσει τραγουδιστές, όπως οι Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Πάριος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη κ.α.

Γράφει μουσική για την τηλεόραση και για θεατρικά έργα. Παράλληλα με όλα αυτά, έχει ακόμη ενορχηστρώσει 30 άλμπουμ για άλλους καλλιτέχνες. Συνολικά έχει εκδώσει 12 cd με τους Τερμίτες, 6 προσωπικά και έχει συμμετάσχει σαν συνθέτης σε άλλα 50 περίπου άλμπουμ. Τα τελευταία χρόνια κάνει λίγες εμφανίσεις και γράφει σύγχρονη κλασσική μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα.

http://mitzelos.gr/ | Photo: Κίκα Α. Ρόκα

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!