Κερδίστε 2 αντίτυπα του Ημερολογίου 2019 - Περί υπομονής

Το Ogdoo.gr εξασφάλισε για τους αναγνώστες του δυο αντίτυπα του Ημερολογίου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις IANOS.
Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 21/11, στις 14:00.

Προσοχή: Στους νικητές θα αποσταλεί e-mail. Θα παραλάβουν το δώρο τους από τα καταστήματα του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη. Αποστολές ΔΕΝ γίνονται.

Info:


Ημερολόγιο 2019 - Περί υπομονής

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS το Ημερολόγιο για το 2019 με τίτλο Περί Υπομονής.

Το περιεχόμενο του ημερολογίου είναι μια συλλογή από αποσπάσματα έργων Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, κείμενα στοχαστών, στίχους αγαπημένων τραγουδιών και ποιημάτων αλλά και ιστορίες από παιδικά βιβλία που έχουν ως θέμα τους την υπομονή. Από τον Κ. Π. Καβάφη, τον Γιώργο Σεφέρη και τη Λένα Παππά, έως τον Φραντς Κάφκα, τη Ζυράννα Ζατέλη και τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, και από τον Επίκτητο, τον Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη έως τον Ισίδωρο Ζουργό, τον Ευγένιο Τριβιζά και τον Χόρχε Μπουκάι όλοι μιλούν για την υπομονή, μια λέξη ομολογουμένως πολύ παρεξηγημένη.

Το έργο που κοσμεί το εξώφυλλο του ημερολογίου είναι από το βιβλίο του Θανάση Μπακογιώργου, με τίτλο «Θανάσης Μπακογιώργος. 50 χρόνια ζωγραφική (δίγλωσσο)», Εκδόσεις IANOS, 2009.

Απόσπασμα από τον Επίλογο

Η υπομονή […] δεν σημαίνει σκύβω το κεφάλι, αλλά αντίθετα το κρατάω πιο ψηλά από τα γεγονότα για να μπορώ να τα παρατηρώ αντικειμενικά.

Υπομονή δεν σημαίνει μοιρολατρία, αλλά ανεπηρέαστη από συναισθηματικές φορτίσεις και εμμονές αξιολόγηση των όσων συμβαίνουν.

Υπομονή δεν σημαίνει: δεν θέλω, δεν προσπαθώ, δεν έχω όνειρα, αλλά αντίθετα σημαίνει: αγωνίζομαι γι’ αυτά, χωρίς όμως αυτός ο αγώνας να καταλήγει μια διαδικασία παραγνώρισης και παρερμηνείας που εμποδίζει την αποδοχή της μη πραγμάτωσής τους.

Η υπομονή δεν είναι βασανιστήριο […].

Υπομονή είναι μια εξελικτική διαδικασία, είναι ένα εργαλείο αγνής, από τους χρωματισμούς των θέλω, αντιληπτικότητας, είναι ένας στόχος που με την κατάκτησή του γίνεται ένα πολύτιμο μέσο μάθησης.

Υπομονή λοιπόν κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός.

Επιμέλεια έκδοσης: Νατάσα Κάντζα
Εκδόσεις IANOS, 2018
ISBN: 978-618-5141-48-6
Σελ. 128
Διαστάσεις: 11cm x 16cm Τιμή: 5.55€
Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
1. ΚΑΝΤΕ LIKE
2. ΚΑΝΤΕ SHARE
3. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!