Δημοψήφισμα - «Ενεστώτας» και «Μέλλον…τας»

Να μπορέσει η κοινωνία να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
05/07/2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H άποψή μου για τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος είναι δεδομένη και έχει ήδη κατατεθεί.

Το Δημοψήφισμα δεν έπρεπε να γίνει για το λόγο ότι έχουμε μία κυβέρνηση με ολόφρεσκη λαϊκή εντολή η οποία είναι εξουσιοδοτημένη από το λαό να αποφασίζει χωρίς να καταφεύγει σε αποφυγή των ευθυνών της ζητώντας συνενόχους στις επιλογές της.

Το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ» επάνω σε ένα ασαφές και θολό ερώτημα μίας κακής ή ολιγότερο κακής συμφωνίας μόνο δεινά μπορεί να προξενήσει.

Εάν έπρεπε να γίνει ένα Δημοψήφισμα θα ήταν το ερώτημα μέσα ή έξω από την Ευρώπη όπου όλοι οι ψηφοφόροι θα ήταν υπεύθυνα υπόλογοι για την επιλογή τους.

Εδώ το τοπίο μοιάζει σαν ένα πλοίο που βουλιάζει και ο Καπετάνιος ζητάει την γνώμη των επιβατών για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει για τη σωτηρία του πλοίου.

Η προκήρυξη του Δημοψηφίσματος ας ελπίσουμε ότι εκτός από τη χαώδη κατάσταση (πανικός, ουρές στις τράπεζες, ανασφάλεια κλπ.) και ανεξαρτήτως της επικράτησης του «ΝΑΙ» ή του «ΟΧΙ» δεν θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τραγικού περιβάλλοντος εθνικού διχασμού.

Γνωρίζουμε από την ιστορία αυτού του τόπου τι ακριβώς μπορεί να προξενήσει στον «Ενεστώτα» χρόνο αλλά και στο «Μέλλοντα». Το κυριότερο που πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή τη κρίσιμη περίοδο είναι η εθνική ομοψυχία, η ηρεμία και η σύνεση.

Πρέπει να δημιουργήσουμε κίνητρα και περιβάλλον κατάλληλο για να μπορέσει η κοινωνία να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates