Λευτέρης Παπαδόπουλος – «Βλαχοδήμαρχοι!»

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ OGDOO.GR) Διάβασα στις εφημερίδες πολλά αρνητικά σχόλια εις βάρος γνωστών τραγουδιστών και άλλων καλλιτεχνών, για το γεγονός ότι…

οι εν λόγω τραγουδιστές κλπ, έχουν συστήσει εταιρίες, μη κερδοσκοπικές, για να μην πληρώνουν στην Εφορία όσα θα πλήρωναν αν φορολογούνταν ως φυσικά πρόσωπα.
Δίκαια είναι αυτά τα επικριτικά σχόλια. Αλλά θα πρέπει ,κάποτε, να δούμε και την άλλη πλευρά. Δηλαδή: όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες, δίνουν δεκάδες παραστάσεις κάθε χρόνο, χωρίς να εισπράττουν δεκάρα, για «φιλανθρωπικούς», «κοινωνικούς» και «εθνικούς σκοπούς».
Απ’ αυτή την ανιδιοτελή προσφορά εργασίας επωφελείται πολλαπλά το κράτος. Δεν πληρώνει χρήματα και παριστάνει, συνάμα, τον φορέα που στέκεται δίπλα στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας ή τους ψυχαγωγεί δωρεάν, πράγμα που είναι, σε ένα ποσοστό, μέσα στις υποχρεώσεις του.
Να πάμε, όμως και παραπέρα: αυτό το άθλιο κράτος, που όλοι μαζί με πρώτους τους πολιτικούς φτιάξαμε, αντιμετωπίζει όλους τους Έλληνες πολίτες, σαν κλέφτες. Κάθε βράδυ, όλες οι τηλεοράσεις μας περιβάλουν με μαύρες ειδήσεις, για νέα μέτρα, καινούργιες θυσίες και απειλές για φυλακίσεις, αν δεν είμαστε συνεπείς στις φορολογικές μας υποχρεώσεις. Έτσι δημιουργούν στον κόσμο, ένα συναίσθημα πανικού. Και ο πανικός μαζί με τα «μέτρα», δεν αποτρέπει τους φοροφυγάδες να κλέβουν την Εφορία. Αντίθετα, τους σπρώχνει στην ανομία. Τους κάνει να αποκρύπτουν εισοδήματα.
Σημειώνω εδώ, σε σχέση με τους πολιτικούς, ότι τη φήμη -άρα και τις ψήφους- από τις συναυλίες και τις δωρεάν παραστάσεις, τις καρπώνονται οι ίδιοι. Που λένε και γράφουν ότι χάρις στο προσωπικό ενδιαφέρον τους, συνέβησαν όσα συνέβησαν.
Κι έχω και ένα προσωπικό παράδειγμα, για το παιχνίδι που γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Μου τηλεφώνησε ένας φίλος μου εστιάτορας και μου είπε: «ο δήμαρχος της πόλης μου, επιθυμεί πολύ να σε τιμήσει. Αν μπορείς, θέλεις αυτή η εκδήλωση να γίνει σε 10 μέρες;» «Ευχαρίστως». «Ωραία, λοιπόν. Σε δέκα μέρες. Βεβαίως, θα πεις δυο λόγια από την εξέδρα, την ώρα που θα σου απονέμει ο δήμαρχος την τιμητική πλακέτα». «Ευχαρίστως». «Και σας παρακαλώ πολύ, πείτε και στον Μητσιά, στην Αλεξίου, στον Νταλάρα, αν είναι συνεργάτες σας να ‘ρθουν και να πουν 2-3 τραγουδάκια, για την περίπτωση». Εκδήλωση προς τιμήν μου Δωρεάν. Με ένα μεγάλο τραγουδιστή, που θα ερμηνεύσει κάποια τραγουδάκια. Και όλο το ηθικό και ψηφοθηρικό κέρδος, για τον πονηρό βλαχοδήμαρχο. Που, κατά τα άλλα, με τιμά!


                                                                                       

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

test81850210