Στη Χίο, με Τσιτσάνη και «Καζανιστό!»

Ταξίδι στη Χίο. Μεγάλη χαρά! Πρώτα απ’ όλα η συναυλία για τον Βασίλη Τσιτσάνη με τους Γιώργο Μαργαρίτη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου, Φωτεινή Δάρρα και
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/08/2014
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικών με προεξάρχοντες τον Κώστα Νικολόπουλο και τον Γιώργο Παγιάτη (βλέπε ΕΔΩ).

Τι να πρωτογράψει κανείς για την Πίτσα και το Γιώργο. Λίγα θα ‘ναι… Αλλά και ο Στέλιος τιμά τη βαριά κληρονομιά και η Φωτεινή με την κουλτούρα και την εκλεκτικότητά της χαράζει το «μετά». Οι δε σολίτες… υποδειγματικοί. Βετεράνοι με τη φλόγα έφηβου.

Ευλογία να επιμελείσαι μια τέτοια παράσταση με τα αθάνατα τραγούδια του αληθινά μεγάλου Τσιτσάνη και με τόσο σπουδαίους συντελεστές. Ψυχαγωγία, μέθεξη, γιατρικά στις καρδιές και τις ψυχές μας σε ζόρικους καιρούς. Με χαρακτηριστικά βίντεο, προβολές και τοποθετήσεις στο πλαίσιο των ουσιαστικών και άξιων παραστάσεων της Βιβλιοθήκης Κοραής. Θα σεργιανίσω και πάλι στις αίθουσές της θαυμάζοντας και ρουφώντας τα πολύτιμα εκθέματά της για το οποία είναι γνωστή και θαυμαστή σε όλο τον κόσμο.

Θα ξαναβρεθώ με τον Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της, το φίλο και συνοδοιπόρο Χρίστο Μπελλέ, θα ενώσουμε δυνάμεις, σκέψεις και οράματα για παντρέματα του τραγουδιού με τις άλλες τέχνες, με μεστό εκτόπισμα στη ζωή του νησιού αλλά και πέρα από αυτό: για τον πολιτισμό και τον άνθρωπο…

Αφήνω τελευταία μια μικρή λαχτάρα, για κάποιες ταπεινές συνήθειες που όμως ομορφαίνουν ανεξίτηλα τις στιγμές μας. Τις άλλες δύο φορές που βρέθηκα στη Χίο γνώρισα τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της και τα καλούδια του τόπου. Ανάμεσά τους κι ένα ούζο που απ’ τη στιγμή που το γεύτηκα έγινα και «οπαδός» του. «Καζανιστό Στουπάκη»… βέρο απόσταγμα 100%. Επισκέφτηκα μάλιστα την ποτοποιΐα τους και ενθουσιάστηκα από την ευγένεια, τη γνώση, τη μαστοριά και την αρμονία με την οποία παντρεύουν το κλασικό και πατροπαράδοτο με το σύγχρονο και πρωτοποριακό.

Ο καλύτερος γλυκάνισος του νησιού, πιο ακριβός από διάφορους φτηνούς μικρασιάτικους, μπολιάζει μια συνταγή που ξεπερνά τα 100 χρόνια, απ’ όταν η οικογένεια Στουπάκη ξεκίνησε να παράγει στη Χίο το μεθυστικό ποτό της.

Στην πορεία ήρθε μοιραία και η Μαστίχα… και σήμερα το λικέρ Μαστίχα Homericon (Ομηρικόν) ταξιδεύει με αξιώσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης σε ένα μπουκάλι αντάξιο του περιεχομένου του, του οποίου η «πατέντα» γεννήθηκε στην Ιταλία και φέρει το αποκλειστικό δικαίωμα της εταιρείας. Και μαζί λικέρ Homeric, ορεκτικά και χωνευτικά –ανάλογα τις ώρες, τις προτιμήσεις και… ενδεχομένως τα κοκτέιλ- με φυσικά αποστάγματα. Λικέρ Μανταρίνι (OneDrop με 100% απόσταγμα του φημισμένου μανταρινιού Χίου) καθώς και λικέρ Μέντα, λικέρ Φράουλα, λικέρ Τριαντάφυλλο. Τα τρία τελευταία με απόσταγμα αυθεντικής μαστίχας Χίου… Ιδανικά για το τελείωμα ενός γεύματος ή και για το ξεκίνημά του… αλλά και το απογευματάκι μετά τον καφέ.

Καλά να είμαστε… και πρώτα ο Θεός έχουμε να ακούσουμε αλλά και να γευτούμε πολλά και ξεχωριστά στο νησί της Μαστίχας και της Βιβλιοθήκης Κοραής! 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!