Όταν οι Έλληνες της Γενεύης δημιουργούν ένα «Παραμυθένιο Ταξίδι»

(VIDEO) «Η ομάδα των Ελλήνων της Γενεύης» κρατάει γερά τη ρίζα και δημιουργεί τραγούδια ζηλευτά.
Παραμονές της χρονιάς που τρέχει βρέθηκα στον Ιανό, μετά από πρόσκληση φίλων, για την παρουσίαση του άλμπουμ «Παραμυθένιο το Ταξίδι».

Δημιουργοί του ο Κρητικός Μανώλης Λαδουκάκης, εκπαιδευτικός, διευθυντής στο Ελληνικό σχολείο Γενεύης και Λωζάννης, η πολυδιάστατη Αθηναία, Ρόζα Αγγελή, δασκάλα θεάτρου και μουσικής στο ίδιο σχολείο αλλά και ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Ελλήνων Λωζάννης και ο Βεροιώτης Γιάννης Καλογήρου, διοικητικό στέλεχος πολυεθνικών με έδρα τη Γενεύη αλλά και τη Μόσχα…

Μαζί τους στον Ιανό, φιλοξενούμενη, ήταν και η Λειβαδιώτισσα ηθοποιός και ερμηνεύτρια Ιωάννα Παπακωνσταντίνου.

Το σχήμα «Τετρακτύς» τους ένωσε και μοιραία προέκυψε το άλμπουμ «Παραμυθένιο Το Ταξίδι»…

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γιάννης Καλπούζος… που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Τα τραγούδια μιλούν από μόνα τους… Κοντολογίς έχουμε να κάνουμε με 10 διαμάντια».

Το αποτέλεσμα, πράγματι, είναι εξαιρετικό. Έχει αλήθεια, συναίσθημα, μαστοριά, φλόγα επικοινωνίας… και νοσταλγία. Νοσταλγία όμως που δεν «μιζεριάζει», αλλά δίνει δύναμη για δημιουργία και νέα ζωή.

Πλημμυρισμένοι εικόνες, θύμησες καθώς και όνειρα οι στίχοι του Λαδουκάκη. Αντίστοιχα ταιριαστές οι μελωδίες του Καλογήρου αλλά και της Αγγελή που καταθέτει επίσης αφοπλιστικά γοητευτικές και πειστικές ερμηνείες…

Εκπληκτικό το δέσιμο της με την Παπακωνσταντίνου στις διφωνίες.

Το άλμπουμ των «Ακρηβέ» (από τους τόπους καταγωγής των συντελεστών) όπου τους βάφτισε ο Καλπούζος, συνδυάζει σε ένα ιδιαίτερο «χαρμάνι» τις αρετές του εντέχνου –με την ουσία της λέξης- και του Νέου Κύματος…

Αναζητήστε το cd, θα ταξιδέψετε, όμορφα, μεστά και παραμυθένια μαζί του…

Η εκδήλωση στον Ιανό ξεχειλίζει από συναισθήματα, συγκίνηση, ειλικρίνεια και όσα τα ακριβά τραγούδια αλλά και οι προικισμένοι άνθρωποί τους μπορούν να προσφέρουν.
e6df77e7b893c51acdb0bcb2aab7e9fd
Αξίζει να την παρακολουθήσετε…

Ξεχωριστές οι «παρεμβάσεις» των παρευρισκομένων στην εκδήλωση, με κέντρισε περισσότερο αυτή του ιατρού Jean-Marie Mégevand (μπορείτε να την προσέξετε στο 1.31.31 του video)

*Το κείμενο αυτό άργησε, αλλά έτσι συμβαίνει συχνά με τα πολύτιμα. Ήθελα να κατασταλάξουν μέσα μου.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates