Το Μέτρον Ά(χ)ριστον και ο μαγικός ζωμός της αποβλάκωσης

Οι προγονόπληκτοι ουρλιάζουν ακατάπαυστα και καταστρέφουν συστηματικά την ακοή μας.
Κομπάζουν για τις αρετές και την πολιτισμική ιστορία μας. Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ανωτερότητα της φυλής μας. Σου πετάνε στα μούτρα κίονες δωρικούς και περιστύλια. Ονόματα βαρύγδουπα, που δε μπορείς επουδενί ν’ αμφισβητήσεις. Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Θουκυδίδης. Ονόματα τόσο μεγάλα που σε κάνουν, να νιώθεις αφενός μικροσκοπικός για ευνόητους λόγους, αφετέρου σπουδαιότατος γιατί διεκδικείς τη διαδοχή.

Μόνο σχιζοφρενείς θα βγούμε από αυτή την ιστορία.

Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, οπλαρχηγοί της επανάστασης και μια ενισχυμένη δόση Μεγάλου Αλεξάνδρου μπαίνουν σ’ ένα καζάνι για να ετοιμαστεί το μαγικό φίλτρο του Πανοραμίξ που θα τονώσει το εθνικό μας φρόνημα.

Εμείς οι λίγοι Γαλάτες, που τα βάζουμε με μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Μια ιστορία που πουλάει και συγκινεί μόνο τους αυτόχθονες. Γιατί η αλήθεια βέβαια, απέχει παρασάγγας από το υπέροχο κόμικ που μας μεγάλωσε. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κανένα Αστερίξ τριγύρω για να ελπίζω. Έχω δει όμως, αρκετούς κοινοβουλευτικούς Οβελίξ να περιδρομιάζουν αγριογούρουνα στη Βάρη.

Δυστυχώς τα βάσανά μας δεν τελειώνουν εδώ. Και δεν τελειώνουν, γιατί υπάρχουν και οι άλλοι. Ποιοι είναι οι άλλοι; Οι άλλοι είναι οι ψευτοφιλελεύθεροι που απεχθάνονται τους νεοφιλελεύθερους και βαφτίζουν με ευκολία τους πάντες, ρατσιστές και φασίστες. Είναι αυτοί που έχουν αυτοανακηρυχθεί προστάτες όλων των μειοψηφιών. Αυτοί που δεν αγάπησαν τον αδερφό τους και θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα αλλά, τάχα αγαπούν τους μετανάστες και τους ομοφυλόφιλους μέχρι θανάτου. Αυτοί που έχουν άποψη επί παντός επιστητού και λιντσάρουν με συνοπτικές διαδικασίες όσους τολμούν να υποστηρίξουν ανοιχτά τις συντηρητικές αξίες τους.

Πάντως όλοι μοιάζουν μεταξύ τους ως προς τις σωτηριολογικές τους διαθέσεις. Χαρακτηρίζονται από αμετροέπεια, ματαιοδοξία και υστεροβουλία αλλά κάθε μέρα τρέχουν να μας σώσουν δωρεάν ή εν πάση περιπτώσει σε πολύ καλή τιμή.

Το περίφημο γνωμικό “Μέτρον Άριστον” που αποδίδεται στον Κλεόβουλο το Λίνδιο, χρησιμοποιείται κατά κόρον από όλους αυτούς τους απεραντολόγους που πασχίζουν να μας κάνουν μαθήματα εθνικοφροσύνης και ηθικής.

Αυτό που διδάσκεται ωστόσο, είναι η ιερή τέχνη της υποκριτικής από ανίερους ζηλωτές της υποκρισίας.

Η υποκρισία φτάνει και περισσεύει για όλους. Περισσότερο εξοργιστική όμως είναι η πίεση που ασκείται από όλους αυτούς τους δήθεν πολιτικοποιημένους και δήθεν ευαισθητοποιημένους σε όλους όσους παίρνουν αποστάσεις απ’ τις ακρότητες.

Οι θερμοκέφαλοι γενναίοι του γλυκού νερού τρομοκρατούν τους μετριοπαθείς με ανορθόγραφες βρισιές γιατί δεν ξέρουν κάτι άλλο να κάνουν.

Με θλίβει ιδιαιτέρως η αυτοπεριθωριοποίηση των αληθινά μορφωμένων ανθρώπων εξ’ αιτίας αυτών των φαινομένων. Άνθρωποι που έχουν αφήσει το στίγμα τους σ’ αυτόν τον τόπο ζουν μες στη σιωπή και σφυρίζουν ανέμελα γιατί θεωρούν ανώφελες τις διαδικτυακές και τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις. Πολλές οι ισορροπίες Άρη!

Σήμερα τα πάθη θωρούνται προσόντα στον τόπο μας. Ο μαγικός ζωμός του Πανοραμίξ πουλάει τρελά και κάνει το αίμα να βράζει. Αλίμονο σ’ εμάς που δεν αγοράζουμε. Μας βλέπω εξόριστους στη Σπιναλόγκα, με την κατηγορία της ψυχραιμίας και του ρεαλισμού. Βοήθειά μας.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates