Ο 12λογος του συλλέκτη!

12 «απαράβατοι» κανόνες που πρέπει να τηρεί ευλαβικά κάθε συλλέκτης δίσκων βινυλίου και όσοι επιθυμούν να γίνουν.
1.    Μην αφήσεις δίσκο που σε ενδιαφέρει πραγματικά στο ράφι γιατί όταν ξαναπάς να τον βρεις δεν θα υπάρχει!

2.    Όσο καιρό και αν ψάχνεις ένα δίσκο και δεν το βρίσκεις, μόλις τον ανακαλύψεις θα τον ξαναβρείς σύντομα κι άλλες φορές και σε καλύτερη τιμή!

3.    Όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο δίσκο να ελέγχεις πάντα την κατάστασή του.

4.    Όταν αγοράζεις σφραγισμένο δίσκο να τον ανοίγεις πριν φύγεις από το δισκάδικο γιατί πολλές φορές είναι στραβός ο σφραγισμένος δίσκος…

5.    Μην λαμβάνεις σοβαρά υπ’ όψιν τις δισκοκριτικές ενός δίσκου γιατί τις περισσότερες φορές θα σ’ αρέσει.

6.    Να τσεκάρεις τις τιμές των δίσκων στα δισκάδικα γιατί μπορεί να βρεις το ίδιο δίσκο, στην ίδια κατάσταση, σε διαφορετικές τιμές στο κάθε δισκάδικο.

7.    Να μην στριμώχνεις τους δίσκους σου στο ράφι γιατί θα στραβώσουν. Να αφήνεις έναν «αέρα» τέτοιον ώστε να μπαινοβγαίνουν με σχετική ευκολία τα άλμπουμ από τη δισκοθήκη.

8.    Στην άκρη του ραφιού με τους δίσκους να βάζεις ένα σκέτο εξώφυλλο ώστε να μειώνεις την πιθανότητα να στραβώσει ο πρώτος και τελευταίος δίσκος του ραφιού.

9.    Τους μεταχειρισμένους και σκονισμένους δίσκους να τους πλένεις με χλιαρό νερό και με ένα σφουγγαράκι scot bright με λίγο αφρό από υγρό καθαρισμού πιάτων, να τον σκουπίζεις ελαφρά σε κυκλική κίνηση όπως είναι τα αυλάκια του δίσκου και εν συνεχεία να τον ξεπλύνεις με πολύ νερό.

10.    Να χρησιμοποιείς κόλλα σε όσα σημεία μπορεί να κολληθεί το εξώφυλλο ή το εσώφυλλο του δίσκου, αλλά η κόλλα να έρχεται πρώτα σε επαφή με το δάκτυλο του χεριού και με αυτό να κάνεις τη δουλειά γιατί η κόλλα εξαπλώνεται και θα τα κάνεις μαντάρα!

11.    Να χρησιμοποιείς αναπτήρα για να ξεκολλήσεις τις τιμές από το εξώφυλλο του δίσκου. Η φωτιά να έρχεται σε απόσταση κοντινή με την τιμή ώστε να ζεσταθεί και να ξεκολλήσει εύκολα.

12.    Μην προσπαθήσεις να ξεκολλήσεις μεγάλα αυτοκόλλητα ή ετικέτες από promo δίσκους στο κάτω μέρος του εξωφύλλου γιατί δεν θα τα καταφέρεις…

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!